Werken in de bibliotheeksector is geweldig! … maar soms ook best eenzaam, als je de enige van jouw generatie bent. En hoe zorg je ervoor dat je de juiste bijdrage levert aan de ontwikkeling van jouw organisatie? Is er ruimte voor jouw ideeën – of weet jij die ruimte te creëren? In hoeverre past de Bibliotheek van de toekomst eigenlijk bij het beeld dat je van je eigen toekomst hebt?

Allemaal vragen die Biene (toen 26, Bibliotheek Bollenstreek) en Tamar (toen 26, ProBiblio) in oktober 2015 bij elkaar brachten. Het was het begin van een netwerk van jonge mensen uit de bibliotheeksector (t/m 35), dat twee doelen heeft:
1. Kennisdeling bevorderen
2. Ontmoeting mogelijk maken

Hoe het verder ging
Al gauw werd dit idee ook in Brabant enthousiast overgenomen door Evi (27) en Maartje (29, beide NOBB). Sindsdien is het JBN zich gaan verspreiden over heel Nederland. Inmiddels bestaat het JBN uit meer dan 250 leden, die contact met elkaar hebben via o.a. Facebook, Biebtobieb en live ontmoetingen (deels inhoudelijk, deels sociaal).  Tevens wordt gewerkt aan het opzetten van meerdere werkgroepen, die diverse activiteiten oppakken; van aansluiting bij de Landelijke Werkgroepen (KB) tot het schrijven van artikelen in samenwerking met Bibliotheekblad.

‘Bestuur’
Op dit moment wordt het JBN in grote lijnen getrokken door een groep enthousiaste ‘eindbazen’, die lokale, provinciale en landelijke bibliotheekorganisaties vertegenwoordigen. Daarnaast zetten diverse mensen zich in om bijvoorbeeld inhoudelijke activiteiten te organiseren.
Vragen of opmerkingen kun je via het contactformulier doorgeven; wij zorgen ervoor dat ze bij de juiste persoon of personen terecht komen.

Wil je ook lid worden?
Het JBN is er voor medewerkers in de Openbare Bibliotheeksector tot en met 35 jaar. Is dit op jou van toepassing? Meld je dan ook aan! Dit kan via het contactformulier op deze website.
Contactformulier ingevuld? Sluit je dan ook aan bij ons Facebookgroep (hiervoor kun je klikken op het FB-logo onderaan de homepage).

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s